4 manieren waarop een voertuigvolgsysteem jouw bedrijf helpt groeien

Publish date: 11/04/2018

De voordelen van Track & Trace software voor jouw buitendienst

 

Het doel voor het inzetten van ULU kan voor ieder bedrijf anders zijn. Niet zo gek, want ieder bedrijf heeft haar eigen producten en eigen manier van werken.

Maar er zijn ook zeker overeenkomsten: Voor een bedrijf met een buitendienst heeft een Track & Trace systeem als dat van ULU een aantal belangrijke voordelen, ongeacht de dienst die geleverd wordt. Doordat al jouw voertuigen connected zijn, kun je al jouw berijders gemakkelijk volgen. Zo weet je altijd waar zij rijden. Hoe kan dit jouw bedrijf helpen groeien?

 

1. Jouw buitendienst wordt een geoliede machine

Of het nu gaat om loodgieters, internetmonteurs of onderhoudstechnici, alleen met goede communicatie kunnen zij op elkaar inspelen. Om al jouw medewerkers als één bedrijf te laten functioneren, is het van belang dat je overzicht houdt van waar iedereen zich bevindt.

Door slimmer te werken, is jouw bedrijf productiever: In plaats van zomaar een medewerker naar een klus te sturen, kun je checken of één van jouw andere mensen toch al in de buurt is. Daarnaast kun je analyseren waar en wanneer het meeste werk is, waarop jij jouw mensen kunt aansturen, werk kunt coördineren en werkschema’s kunt aanpassen. Zo worden alle losse schakels in jouw bedrijf één goedlopende machine!

 

2. Je loopt geen kansen mis

Twijfel je of jouw buitendienst het redt om toch nog langs die ene klant te gaan? Wanneer je geen inzicht hebt in hun locatie en werktijd, wil je liever geen risico lopen en de afspraak een andere dag inplannen. Maar doordat je precies kunt zien waar jouw voertuigen rijden, kun je inschatten of je het alsnog redt om een klant te helpen. Zo hoeven zij niet bij de concurrent aan te kloppen en kun jij meer werk opleveren!

 

3. Je hebt tevreden klanten

Inzicht in jouw buitendienst helpt om jouw service te verbeteren. Zo kun je prognoses maken en werkschema’s aanpassen, waardoor jouw medewerkers altijd op tijd op locatie zijn. Signaleer problemen op de weg (zoals files en verkeersongevallen) en informeer klanten wanneer er een eventuele vertraging is. Of nog beter: Stuur een andere medewerker die in de buurt is naar de desbetreffende klant!

 

4. Jouw medewerkers gaan tevreden aan het werk

Een gestroomlijnde buitendienst voorkomt onnodige kilometers voor jouw medewerkers. Daarnaast zorgen voertuigvolgsystemen voor minder administratieve rompslomp, aangezien alle ritten, parkeer- en tankacties automatisch opgeslagen worden. Dit scheelt niet alleen tijd, maar met name frustraties voor jouw mensen. En blije medewerkers betekent een hogere productiviteit!