Autorijders laten technologische snufjes links liggen

Publish date: 02/11/2017

Onderzoek onder zakelijke rijders

Auto’s worden veel geavanceerder en slimmer. Een ingebouwd navigatiesysteem of cruise control is niet zoveel bijzonders meer. Nee, tegenwoordig zijn de meeste nieuwe modellen voorzien van Intelligent Speed Adaptation, Lane Change Merge Aid, Park Assist Pilot of andere nieuwe snufjes met flitsende namen. Hoe spannend dit ook klinkt, het wordt door de gemiddelde bestuurder niet vaak gebruikt.

 

Onderzoek

Uit onderzoek van Connecting Mobility blijkt namelijk dat bestuurders deze slimme technologie niet inzetten en in veel gevallen zelfs niet van hun bezit ervan afweten. 1.355 zakelijke rijders werden ondervraagd naar hun gebruik van zogenaamde Advanced Driver Assistance Systems (ADAS).

Verkeerspsycholoog Ilse Harms van Connecting Mobility: “De ondervraagde automobilisten weten vaak niet met welke technologie hun auto is uitgerust, hebben de technologie niet bewust aangeschaft (de systemen zitten standaard in het pakket) of hebben onvoldoende instructies gehad. Tegelijkertijd blijkt dat de mensen die weten welke systemen er in hun auto zitten en er bekend mee zijn, deze eerder aanzetten en gebruiken.”

Dit blijkt duidelijk uit de cijfers van het onderzoek. Voor bijna de helft van de bestuurders zijn deze technische snufjes geen bewuste keuze: 42% van de ondervraagde rijders gaf aan ADAS in zijn/haar auto te hebben omdat dit onderdeel was van het pakket of voertuig.

De meerderheid van de bestuurders was ook niet op de hoogte van het hebben van één of meerdere ADAS: Vrijwel alle ondervraagden wisten wanneer hun auto navigatie of cruise control had, maar van de features Lane Departure Warning en Adaptive Cruise Control was maar zo’n 10% zich bewust. Dit is niet heel gek, aangezien maar 1 op de 4 bestuurders instructies kreeg over de ADAS bij aanschaf van de auto.

 

Bekendheid ADAS

Verder blijkt dat veel bestuurders niet precies weten wat de namen van deze innovaties inhouden. Omdat wij ons kunnen voorstellen dat deze flitsende namen inderdaad niet heel makkelijk te begrijpen zijn, hierbij een overzichtje van de functionaliteiten van de meest voorkomende ADAS.

Adaptive Cruise Control: Cruise control waarmee ook de snelheid automatisch op voorligger aangepast wordt.

Speed Limiter: Voorkomt dat de auto sneller rijdt dan de snelheidslimiet die ingesteld is door de bestuurder.

Intelligent Speed Adaptation: Zorgt er automatisch voor dat de auto niet sneller rijdt dan de snelheidslimiet die geldt op de weg, ingesteld door verkeersbordherkenning en GPS.

Lane Departure Warning: Geeft een waarschuwing wanneer de auto van de rijstrook afdwaalt.

Lane Keeping Aid: Geeft een waarschuwing wanneer de auto van de rijstrook afdwaalt en grijpt ook in d.m.v. een stuurcorrectie.

Lane Change Merge Aid: Waarschuwt wanneer er verkeer in de dode hoek zit wanneer je van rijstrook wisselt.

Park Assist Pilot: Kan een parkeerplek herkennen en zelf inparkeren d.m.v. automatische stuurbewegingen.

Emergency Brake: Voorkomt een botsing met objecten of medeweggebruikers (voertuigen, fietsers of voetgangers) door automatisch af te remmen.

 

Veiligheid

Hoewel deze snufjes vooral voor het rijcomfort lijken te zijn ontworpen, zijn ze ook heel belangrijk voor de verkeersveiligheid. De voorzitter van RAI Vereniging, samenwerkingspartner van Connected Mobility in dit onderzoek, Steven van Eijck beaamt dit: “Nieuwe technologische ontwikkelingen in auto’s kunnen nu en in de toekomst echt het verschil gaan maken. Deze zogenaamde ADAS systemen zijn juist ontwikkeld om de veiligheid van zowel de bestuurder, inzittenden als andere weggebruikers te vergroten, maar dan moeten ze wel optimaal worden benut. De grootste uitdaging is niet de technologie maar de aanschaf en het gebruik ervan. Wij moeten samen als industrie, retail en automobilisten de handen ineen slaan om de bekendheid met en kennis over deze systemen te vergroten”.

Maar ook andere technologie, naast deze ingebouwde snufjes, zijn van belang bij het verbeteren van de veiligheid. Zo is een platform als dat van ULU niet alleen nuttig voor het bijhouden van je kilometers, maar geeft het je ook inzicht in je auto en je rijgedrag. Doordat je altijd weet in wat voor status je auto is, kom je niet voor nare verassingen te staan, wat ongelukken voorkomt. De rijscoreberekeningen in het systeem laten je precies zien op wat voor manier jij je rijgedrag kan verbeteren, bijvoorbeeld door minder hard te rijden of sneller te reageren waardoor je minder hard hoeft te remmen. Op deze manier biedt ook niet-ingebouwde technologie kansen om de verkeersveiligheid te vergroten!