Blijf top-of-mind bij jouw klanten: tips voor (push)berichten

Publish date: 25/01/2018

Hoe haal je het meeste uit ULU’s Content Management System?

 

Het Content Management System is een tool in het ULU platform speciaal ontwikkeld voor White label-klanten, waarmee je de berichten voor jouw gebruikers creëert. Met de White Label app van ULU kun je onze diensten met je eigen logo aanbieden aan jouw klanten of werknemers. Ontzettend handig voor bijvoorbeeld dealers of leasemaatschappijen: Jouw klanten genieten van mobiliteitsdiensten als inzicht in rijgedrag en navigatie, en jij blijft verbonden met je klant. Zo blijf je gemakkelijk top-of-mind!

Dat klinkt natuurlijk allemaal heel leuk, maar gebruikt jouw klant je app wel? Hoewel namelijk er een hoop apps op de mobiele telefoon geïnstalleerd staan, gebruikt een meerderheid van de mensen maar zo’n 5 apps. Grote kans dus dat je veel tijd en moeite in je app steekt, maar dat deze vervolgens nooit wordt bekeken!

Gelukkig kun je hier zelf iets aan doen. Hoe zorg jij ervoor dat jouw klanten gebruik blijven maken van jouw app? Het allerbelangrijkst is om goede content te maken, waardoor mensen terug willen komen. Wij geven je hiervoor tips!

 

Stuur regelmatig push-notificaties

Tussen al die gedownloade apps, kan het zijn dat mensen simpelweg jouw app vergeten. Help ze herinneren dat je er nog bent en stuur een push-notificatie met ULU’s Content Management System. Doordat je gebruikers een melding op hun telefoon krijgen, worden ze weer getriggerd om jouw app te openen. Zorg ervoor dat er niet te veel tijd zit tussen de notificaties: Stuur bijvoorbeeld minstens één notificatie per week.

 

Maar ook niet té regelmatig!

Hoewel er niet te veel tijd tussen je berichtjes moet zitten, is te weinig tijd misschien zelfs een slechter idee! Grote kans dat jij jezelf ook irriteert aan bedrijven die je een stortvloed aan berichtjes sturen. Wanneer gebruikers het gevoel hebben dat ze gespamd worden, loop je het risico dat gebruikers jouw notificaties uitzetten of, nog erger, jouw app helemaal verwijderen. Zoek dus een balans in de hoeveelheid berichtjes die je naar jouw gebruikers stuurt.

 

Maak jouw content relevant

Natuurlijk, een push-notificatie op zich helpt jouw gebruikers herinneren aan het bestaan van je app. Maar als je wilt dat zij vervolgens ook echt doorklikken, moet het bericht wel relevant voor ze zijn! Zo kan je in ULU’s Content Management System een (push)bericht sturen naar aanleiding van ‘events’, bijvoorbeeld als de APK bijna afloopt, er binnenkort onderhoud nodig is, de accuspanning te laag is of bij eventuele foutcodes. Is een berichtje niet voor al jouw gebruikers relevant? Je kunt ook segmenteren en alleen een (push)bericht sturen naar een bepaalde doelgroep. Relevante content is belangrijk: wanneer gebruikers overspoeld worden met (in hun ogen) nutteloze berichtjes, loop je dezelfde risico’s als wanneer je hen te veel berichtjes stuurt.

 

Verplaats je in je klant

Het is altijd slim om door de ogen van de klant naar je push-bericht te kijken. Als jij een gebruiker van jouw app zou zijn, wat zou jij van het berichtje vinden? Denk hierbij aan de inhoud, maar ook aan het moment van versturen. Misschien is het niet zo handig om tijdens het avondeten een notificatie te versturen, aangezien dit voor de meeste mensen het moment is om samen met het gezin door te brengen. Midden in de nacht is evenmin een goed idee! Slimmer is om bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze een leuke nieuwe aanbieding te versturen.

 

Kies de juiste woorden

Een push-notificatie is maar kort: Er is maar ruimte voor zo’n 10 woorden. Des te belangrijker dus om elk woord nauwkeurig te kiezen! Wees duidelijk wat je jouw klanten te bieden hebt of waar je ze over wilt informeren. Een feedbericht is wat langer, maar ook hierbij is het belangrijk om het kort te houden. Grote kans dat jouw gebruikers geen tijd (of zin) hebben om lange berichten te lezen, dus zorg ervoor dat je snel to the point komt!

 

Gebruik visuals

Veel bedrijven gebruiken alleen tekst in hun notificaties. Je kunt dus gemakkelijk opvallen door gebruik te maken van visuals. Denk hierbij aan mooie afbeeldingen in je feedberichten, maar ook aan iets kleiners: gebruik bijvoorbeeld emoji’s in pushberichten. Hierdoor springt jouw bericht eruit en worden jouw gebruikers meer verleid om door te klikken naar de app!

 

Een app kan dienen als brug tussen jou als bedrijf en jouw klanten. Door regelmatig met ze te connecten, blijf je verbonden met jouw gebruikers waardoor jouw bedrijf relevant voor ze blijft. Enthousiast geworden en benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan naar onze White Label oplossingen.