Hoe relevant is de Connected Car?

Publish date: 07/02/2018

Zet connectivity om in concrete oplossingen

 

Al eerder bleek uit onderzoek onder Nederlandse bestuurders dat maar weinig mensen gebruik maken van de technische snufjes in hun auto. Niet alle autobezitters weten van de technische hulpmiddelen in hun auto af, dus het gebruik hiervan is in maar weinig gevallen een gewoonte. Dit is ontzettend zonde, aangezien veel van deze ingebouwde slimmigheden de bestuurder kunnen helpen om hun rijgedrag te verbeteren!

 

Een wereldwijd onderzoek in 13 landen laat een vergelijkbaar patroon zien. 8.500 consumenten die het afgelopen jaar een (bijna) nieuwe auto hebben aangeschaft werd gevraagd naar hun gebruik van de Connected Car mogelijkheden in hun auto.

 

Het doel van het onderzoek was om een beeld te schetsen over de houding en het (aankoop)-gedrag van Connected Car-bezitters in Europa, Noord-Amerika en China. Wat blijkt? Onder deze berijders weet 11% niet af van de connectiviteits-voorzieningen in de auto en maakt een kwart hier geen gebruik van. Voor zover niet veel nieuws ten opzichte van het vorige onderzoek. Maar wat misschien wel zorgwekkender is, is dat meer dan de helft (56%) van de ondervraagden niet van plan is of nog niet zeker weet of zij in de toekomst opnieuw auto met deze toepassingen zullen aanschaffen.

 

Kloof tussen automerk & -bezitter

Vincent Groen van Kantar TNS, de organisatie achter het onderzoek, ziet dat veel automerken een steeds groter aanbod aan geavanceerde technologie aanbieden om hun positie op de markt te versterken. “Maar we zien nog niet dat deze technologieën en diensten vertaald worden naar intrinsiek en dagelijks gebruik onder autobezitters. Helaas betekent dit dat er een mismatch is tussen wat fabrikanten ontwikkelen en maken, en wat autobezitters zoeken.”

 

Veel autobezitters zien de technologie als een extra optie en niet als een onmisbaar onderdeel van de auto. Kantar formuleerde 4 kansen voor de connected car-branche om de autobezitter enthousiast te maken voor connectivity, en niet voor niets is relevantie daar één van. Volgens de onderzoekers moeten bedrijven zich er bewust van zijn dat ontwikkelde toepassingen op het gebied van connectiviteit aansluiten bij het dagelijks leven van de consument.

 

Hoe wordt de Connected Car relevant?

Maar hoe pas je dit toe als bedrijf? ULU heeft dit probleem getackled door relevante content voor berijders aan te bieden. Connected Car technologie is leuk, maar zolang de bestuurder er voor zijn/haar idee niks concreets aan heeft, zullen zij het belang er niet van inzien.

 

Zo is één van onze nieuwste ontwikkelingen de koppeling tussen navigatie en parkeren. Uit onderzoek blijkt dat automobilisten parkeren als nummer 1 probleem in hun wijk zien. Het vinden van een parkeerlocatie is dus een relevant probleem voor de gemiddelde automobilist. Bovendien blijkt dat een ruime meerderheid graag een stukje verder van de plaats van bestemming parkeert in ruil voor lagere parkeerkosten. Deze concrete wensen van de berijder hebben wij opgelost door middel van Connected Car-technologie: Met de ULU app kun je binnenkort namelijk op basis van jouw GPS zien waar de dichtstbijzijnde vrije parkeerplek is, maar ook waar goedkopere parkeerplekken in de omgeving te vinden zijn. Op die manier zetten we de mogelijkheden van connectivity om in tastbare oplossingen, en maken we de connected car relevant voor de bestuurder zelf.

 

De take-home message: Zet de data die je door middel van connectiviteit binnenkrijgt om in relevante content. Zo maak je de Connected Car tastbaar en onmisbaar voor de autobestuurder.