Hoe worden de ULU rijscores berekend?

Publish date: 22/11/2017

Rijgedrag in het ULU platform

 

Als trouwe ULU’er ben je er ongetwijfeld bekend mee: de ULU rijscores. Na elke rit krijg je een mooi overzicht van je rijprestaties met een score van 1 tot 5. Zo weet je precies waar je op moet letten als weggebruiker, wat niet alleen voor veiliger, maar ook goedkoper rijgedrag zorgt!

Ontzettend handig natuurlijk, maar wat houdt zo’n score nu precies in? We leggen het je graag uitgebreid uit!

Scores per onderdeel

Elke rit wordt beoordeeld op de volgende punten: acceleratie, remmen, stationair en snelheid. Voor elk onderdeel kun je een score krijgen van 1 tot 5. Wanneer je 0 t/m 19 procent haalt, krijg je een slechte score, terwijl je bij 80% of meer een perfecte score krijgt. Deze percentages worden op de volgende manier bepaald:

Acceleratie: De acceleratiescore (0 – 100) is gebaseerd op het aantal heftige acceleratiegebeurtenissen tijdens de rit. Dit is bij een snelheidstoename van meer dan 15 km/u binnen een seconde.

Remmen: De remscore (0 – 100) is gebaseerd op het aantal heftige remmomenten, waarbij de snelheid met meer dan 15 km/u binnen een seconde afneemt.

Stationair: De stationairscore (0 – 100) wordt berekend op basis van het percentage van de rittijd dat de auto stilstaat terwijl de motor draait. Een score van 100 betekent dat de motor geen enkel moment draaide terwijl de auto stilstond.

Snelheid: De snelheidsscore (0 – 100) wordt berekend op basis van het percentage van de rittijd dat de bestuurder zich aan de snelheid heeft gehouden. Een score van 100 betekent dat gedurende de hele rit geen enkel moment de maximale snelheid overschreden is.

De scores op deze vier onderdelen worden samengevoegd tot de totale ritscore. Daarnaast wordt er een gemiddelde week- en maandscore berekend.

Meldingen op de kaart

Op de kaart kun je meer details vinden over je rit. Je ziet hier precies op welk moment je goed en minder goed gereden hebt. Een heftige acceleratie (snelheidstoename van meer dan 15 km/u) of remactie (snelheidsafname van meer dan 18 km/u) wordt aangegeven door de oranje icoontjes. Of je je aan de maximale snelheid hebt gehouden, kun je zien door de gekleurde markeringen op je route.

Rood (slecht): meer dan 50% boven de snelheidslimiet

Oranje (matig): 25% tot 50% harder dan de snelheidslimiet

Geel (redelijk): tot 25% harder dan de snelheidslimiet

Blauw (perfect): onder de maximale snelheidslimiet

 

Speed graph

Daarnaast zie je onderin je scherm de Speed Graph. Hier zie je de precieze maximum snelheid (rode lijn), jouw eigen snelheid (blauwe lijn) en je rotaties per minuut (gele lijn) op elk moment tijdens je rit. Je kunt dit zien door met je muis over je route op de kaart te gaan.

 

Met deze tools kun je heel gemakkelijk inzicht krijgen in je rijgedrag, zodat je exact weet hoe je dit kunt verbeteren. Optimaal rijgedrag is veiliger en goedkoper, en dus een win-win situatie voor jou en je medeweggebruikers. Meer informatie over inzicht in je rijgedrag via het ULU platform vind je hier.