Meten is weten
Wij bieden jou de juiste oplossing met behulp van big data

 

Ritregistratie dashboard

BIG DATA

Data is ons DNA: Met het ULU platform helpen wij je grote datastromen te vertalen in concrete conclusies en oplossingen.

 

Wij verzamelen en analyseren big data, zodat jij een easy-to-use app hebt (berijders), geld kan besparen met je wagenpark (bedrijven) of jouw klant beter leert kennen (MSP ‘s).

DATAVERZAMELING

Door voertuigen aan het ULU platform te verbinden, kunnen wij relevante data voor jou verzamelen en opslaan. Wij meten het aantal ritten, het aantal kilometers, het autogebruik en de gebruiksduur, waaronder de rijtijden en de tijd die een voertuig stil heeft gestaan.

OVERZICHT

Het ULU platform maakt grote hoeveelheden data overzichtelijk. Het is mogelijk om de verzamelde gegevens in te delen op basis van daadwerkelijk gebruik, ritten en locaties. Zo wordt je data inzichtelijk en makkelijk bruikbaar, zodat je het in kan zetten zoals jij wilt.

CARSHARING

Op basis van de data kunnen wij je helpen jouw kosten te verlagen. Door te meten waar en wanneer een berijder de auto gebruikt, en deze gegevens van verschillende berijders met elkaar te vergelijken, kunnen wij het wagenpark in kaart brengen. Hiermee kunnen wij je laten weten welke personeelsleden hun auto zouden kunnen delen. Is één berijder regelmatig in de ochtend onderweg en een ander in de middaguren? Door hen dezelfde auto te laten delen, kun je gemakkelijk een hoop kosten besparen!

BRANDSTOFKOSTEN

Door middel van tankpasintegratie wordt het gemakkelijk gegevens te verzamelen over het brandstofverbruik. Elke tankbeurt wordt opgeslagen, inclusief tanklocatie, datum, prijs en aantal liters. Deze gegevens combineren wij met het aantal gereden kilometers, waardoor wij voor jou precies het brandstofverbruik en de kosten per rit kunnen uitrekenen.

RIJGEDRAG

Van alle berijders analyseren wij het rijgedrag. Zo letten wij op acceleratie, remgedrag, snelheid en tijd dat een auto stationair staat, en geven een score hiervan per rit. Behalve dat dit de veiligheid van de bestuurder en de medeweggebruikers verbetert, kan het ook een kostenbesparing opleveren. Door middel van deze data kunnen wij berekenen hoeveel je kunt besparen door het rijgedrag van je berijders te verbeteren. Zo weet je precies op welk gedrag jouw berijders moeten letten, zodat jij het meeste geld kan besparen!

ANALYSES

Met de verzamelde data is elke analyse mogelijk die je je maar kunt voorstellen. Zo kun je op basis van de gegevens geofences genereren, waarmee we je meer informatie kunnen geven over specifieke zones. Je kunt gemakkelijk in kaart brengen waar je werknemers of klanten rijden, maar ook wanneer ze onderweg zijn. Daarnaast hebben wij beschikking over een database met anonieme gegevens van 35.000 ULU’ers, welke als benchmark kunnen dienen om jouw data mee te vergelijken. Al met al zijn de mogelijkheden van big data zijn oneindig!

Altijd up to date van het laatste ULU nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vraag een offerte aan!

ULU_Geert