ULU goes Mapbox

Publish date: 15/11/2017

ULU integreert Mapbox kaarten in de app

 

ULU is dagelijks bezig om het platform beter te maken: met innovaties willen wij onze ULU’ers de beste rijervaring bieden. Daarom zijn wij sinds kort overgestapt op Mapbox ter ondersteuning van de kaarten binnen de ULU app.

 

Wat is Mapbox?

Mapbox is een nieuwe aanbieder van online kaarten voor websites en applicaties. Voor hun start in 2010 was de markt in online kaarten klein en voornamelijk in handen van GoogleMaps. Mapbox heeft deze markt open gebroken en is in korte tijd enorm gegroeid: Grote bedrijven als Uber, Lonely Planet, Snapchat en Tesla hebben hun diensten al geïntegreerd.

 

Innovatie

Kortgeleden heeft Mapbox nog een flinke investering binnengehaald: Softbank Vision Fund heeft maar liefst 164 miljoen dollar in het bedrijf geïnvesteerd. Mapbox heeft dit bedrag ingezet om grote innovaties door te voeren bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van zogenaamde “High precision maps”. Door meerdere banen in één weg te combineren, hebben zij hun kaarten nog veel preciezer en gedetailleerder weten te maken. Daarnaast speelt Mapbox in op een nieuwe markt. Met de dalende groei van het aantal smartphones, is de focus namelijk verschoven naar andere vormen van technologie die locatiedata verzamelen. Zo waren begin 2016 auto’s en andere apparaten (naast smartphones) verantwoordelijk voor 69% van de nieuwe locatie-verbonden accounts. Mapbox is daarom in de automotive industrie gestapt met Mapbox Drive, een versie van mapping data speciaal ontworpen voor het gebruik in auto’s.

 

Waarom hebben wij gekozen voor Mapbox?

Mapbox biedt ons de kans om de ULU app nog verder te verbeteren. Aangezien zij gebruik maken van open data sources, is Mapbox een stuk flexibeler ten opzichte van GoogleMaps. Het bedrijf kan hiermee de tracks van gebruikers inzetten om eventuele missende data aan te vullen, terwijl gebruikers hun eigen kaarten en routes naar eigen wens kunnen aanpassen. Voor apps als die van ULU biedt dit meer mogelijkheden om een platform te ontwerpen, bouwen en te ontwikkelen. Door integratie van de technologie van Mapbox kunnen wij namelijk zelf onze navigatie bouwen en verbeteren, wat ons meer vrijheid geeft om de beste rijervaring voor onze ULU’ers te creëren.