ULU uitgelicht: Geofencing

Publish date: 14/02/2018

Breng rijgedrag van medewerkers en klanten makkelijk in kaart

 

Het ULU platform heeft weer een nieuwe feature: Geofencing! Dit is een ontzettend handige tool voor wagenparkbeheerders en ieder ander die rij-data in wil zetten. ULU helpt je relevante data te analyseren, waardoor je deze informatie niet verloren hoeft te laten gaan en optimaal in kan zetten voor je bedrijf!

 

Wat is Geofencing?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een Geofence een virtuele grens om een geografisch gebied. Door middel van GPS wordt er een interessegebied gecreëerd, waardoor je kunt meten wanneer een verbonden apparaat deze zone binnengaat of verlaat.

 

Wat kan je hiermee?

Deze definitie klinkt nogal technisch, maar wat kun je nu eigenlijk met een Geofence? Stel je voor dat alle auto’s van een wagenpark verbonden zijn met het ULU platform. Als fleetowner kun je met de ULU software een virtuele grens instellen rond de omtrek van een bepaald gebied. Dit kan bijvoorbeeld rond:

  • De parkeerplaats van het bedrijf of hoofdkantoor
  • De locatie van de werkplaats of andere bedrijfslocatie
  • Woonadres van de werknemer
  • Een niet toegestaan gebied voor werknemers binnen werkuren

 

De fleetowner kan meldingen ontvangen wanneer een voertuig een Geofence binnengaat of verlaat. Zo kun je precies zien wanneer welke werknemer in een bepaald gebied is! Dit kan ontzettend handig zijn. Zo kun je jouw klanten informeren over de tijd dat één van je werknemers op locatie was, of een update geven wanneer je werknemer vertraging heeft en dus pas later bij de klant kan zijn. Verder weet je wanneer een werknemer zich buiten koers bevindt en kun je gelijk contact opnemen met de desbetreffende persoon.

 

Daarnaast kan een Geofence je ook een stukje veiligheid van je materiaal opleveren: In Nederland werden elke dag meer dan 30 auto’s en bedrijfsvoertuigen gestolen (Stichting Aanpak Voertuigencriminaliteit). Met de grote waarde van een wagenpark, wil je natuurlijk op elk risico voorbereid zijn. Wanneer een voertuig buiten zich buiten een Geofence bevindt, kan dit betekenen dat er iets mis is en kan de fleetowner contact opnemen met de berijder. Zo kan je reageren op een diefstal voordat het te laat is!

 

Naast werknemers, is een Geofence ook ideaal om klanten te bereiken. Stel een interessegebied om jouw locatie in en stuur klanten een pushnotificatie wanneer ze zich binnen dit gebied bevinden. Is één van je klanten binnen een straal van 5 kilometer rond de dealer? Stuur hem/haar een aanbieding voor een opknapbeurt, een paar nieuwe winterbanden of een tussentijdse keuring! Zo maak je jouw pushberichten relevant voor de berijder en klikken ze eerder door naar jouw app!

 

Hoe stel ik een Geofence in?

 

Ga naar de kaart in je ULU platform. Klik op de kaart op de plaats waaromheen je een Geofence in wilt stellen en klik op Geofence aanmaken.

 

 

 

 

 

 

 

In het scherm dat verschijnt kun je jouw Geofence verder aanpassen. Geef aan hoe groot je het gebied wilt maken door de het aantal kilometers van de radius in te voeren. Ook kun je instellen of je notificaties wilt ontvangen wanneer een voertuig de Geofence binnenkomt en/of wanneer een voertuig je Geofence verlaat.

 

Klik op het nuttige plaatsen-icoon in de menubalk. Hier vind je de Geofence die je zojuist hebt aangemaakt terug in jouw lijst met nuttige plaatsen.