ULU uitgelicht: De Kaart

Publish date: 29/03/2018

De laatste updates van de ULU kaart

 

De kaart is hét startpunt in het ULU platform. Van hieruit kun je al jouw voertuigen en berijders vinden, waardoor je overzicht hebt op jouw wagenpark en jouw mensen kunt aansturen. Een belangrijke basis voor het management van jouw fleet dus! Aangezien juist de kaart de laatste tijd grote ontwikkelingen doormaakt, zetten wij dit onderdeel deze keer in het zonnetje in ULU uitgelicht!

Nog maar kort geleden schakelde het ULU platform over op Here Maps, waardoor onze kaart nu beter werkt dan ooit! Dankzij deze ondersteuning worden metingen nog nauwkeuriger uitgevoerd en kunnen variërende maximum snelheden (bijvoorbeeld een hogere toegestane snelheid tussen 23:00 en 06:00) worden herkend.

 

Wat zijn de mogelijkheden in de ULU kaart?

 

Linksboven de kaart kun je filters selecteren. Hiermee kun je aanpassen welke voertuigen jij op jouw kaart te zien krijgt:

  • Alles: Bekijk al je voertuigen op de kaart.
  • Geparkeerd: Bekijk alle geparkeerde voertuigen.
  • Onderweg: Bekijk alle voertuigen die aan het rijden zijn.
  • Foutmeldingen: Bekijk alle voertuigen met een foutmelding.

 

 

Op zoek naar een specifiek(e) persoon of voertuig? Je kunt deze heel gemakkelijk vinden door te zoeken op berijder, autonaam, kenteken, Nuttige Plaats of huidige locatie. Typ één van deze kenmerken in de zoekbalk en zie direct diegene die je zoekt!

 

Rechts onderin het scherm vind je het menu waarmee je de weergave van het scherm naar eigen wens kunt aanpassen. Hier zijn de volgende opties:

  • Kaart-, satelliet- en terreinweergave
  • Actuele verkeerssituatie: Handig, want zo weet je hoe lang een voertuig erover doet om op plaats van bestemming te komen!
  • Verkeersincidenten: Zo kun je inspelen op eventuele problemen en vertraging van jouw berijders voorkomen.

Wil je zien waar jouw voertuigen of berijders op dit moment rijden? Vink live aan om de meest up-to-date locatie te kunnen zien.

 

Wat is er nieuw?

Op de kaart wordt een label gegeven aan ieder voertuig. Zo kon je al instellen of je op de kaart het kenteken of de naam van de berijder wilde zien. Maar soms zijn er zoveel voertuigen, dat je door alle labels het bos niet meer ziet: Daarom hebben we een nieuwe instelling waarmee je deze kunt uitschakelen. Wanneer je verberg label aanvinkt, wordt de locatie van jouw voertuigen aangegeven met alleen stipjes op de kaart. Je kunt een voertuig of berijder wel nog steeds vinden door deze in te typen in de zoekbalk, waardoor je ze alsnog makkelijk kunt lokaliseren!

 

Een andere nieuwe functie, is dat je vanaf nu tijdelijk bestuurders kunt “uitschakelen”. Dit is bijvoorbeeld handig als één van jouw medewerkers op vakantie is of tijdelijk niet op de weg rijdt. Ga hiervoor naar gebruikers en zoek de desbetreffende persoon. Klik op verbergen op kaart om de persoon onzichtbaar te maken. Klik op tonen op kaart om de persoon weer opnieuw op de kaart weer te geven.