ULU uitgelicht: Rapportages

Publish date: 25/04/2018

Meten = weten door middel van het ULU dashboard

 

Het ULU platform doet constant metingen: of het nu om kilometers, snelheid, tankacties of rijgedrag gaat, belangrijke rij-data van jou of jouw wagenpark wordt opgeslagen. Allemaal heel leuk, maar wat kun je hier uiteindelijk mee? Om deze data voor jou inzichtelijk te maken, heb je in het ULU platform de mogelijkheid om verschillende soorten rapportages te maken.

De afgelopen tijd heeft ons dashboard-feature een flinke ontwikkeling doorgemaakt, waarbij het aantal mogelijke rapportages is gegroeid van 2 naar 6! Op die manier maken wij jouw rij-data ook voor jouzelf beschikbaar, zodat je dit in kunt zetten voor jouw bedrijf.

 

Ritten

Je vindt de rapportages door op het klembord-icoontje in de menubalk te klikken. Hier kom je direct bij de ritrapportages. Aangezien dit voor veel gebruikers en bedrijven de meest relevante informatie is, zijn hier een hoop verschillende opties om deze rapportages naar eigen wens in te delen.

  • Rechts bovenin kun je de weergave van je rapportage aanpassen. Kies voor voertuigen of berijders, één specifiek(e) of alle voertuigen/berijders, ritmodus en de periode (datum).
  • Links boven de grafiek kun je aangeven welke informatie je in je rapportage wilt zien. Je kunt kiezen voor afstand (km), aantal ritten, gemiddelde snelheid of gemiddelde score.

 

Nuttige plaatsen

Ook kun je een overzicht maken van specifieke plaatsen die bezocht zijn. Je kunt adressen invoeren, zoals een thuisadres, vestiging of locatie van een klant, welke dan opgeslagen worden als Nuttige Plaats. Wanneer iemand zich in de buurt van deze locatie bevindt, wordt dit geregistreerd en kun je deze bezoeken terugvinden in de vorm van een rapportage!

Brandstof

Wanneer jouw tankpas gekoppeld is aan het ULU platform, registreren wij ook alle tankacties. Er wordt dan opgeslagen hoeveel er getankt is en voor welke prijs. Op basis van deze informatie kan het platform uitrekenen hoeveel een voertuig verbruikt heeft sinds de vorige tankbeurt. Zo zie je precies het brandstofverbruik per periode of voertuig!

 

CO2

Op basis van dit verbruik, kan ook de uitstoot van een auto uitgerekend worden! Trek je snel op of rem je veel te vaak? Grote kans dat je dit terugziet in de CO2-uitstoot. Ook hiervan kun je een rapportage uitdraaien, waarin je ziet hoe hoog je gemiddelde en totale emissie is.

Parkeren

Sinds kort is ULU parkeerprovider, en kun je via de app dus ook betaald parkeren! Wanneer je dit doet, verschijnt deze informatie automatisch in jouw ULU dashboard. In de parkeer-rapportage kun je precies zien hoe vaak er met een voertuig geparkeerd is in een bepaalde periode, voor hoe lang en hoeveel dit in totaal kostte.

 

Rijgedrag

Last but not least, kun je ook een rijgedrag-rapportage maken. Hoe leuk het ook is om bij aankomst te zien hoe jouw rijprestaties voor die ene specifieke rit waren, veel belangrijker is het om te zien hoe jouw rijgedrag in het algemeen is. Daarom verzamelen wij in deze rapportage alle rijscores van een bepaalde periode en berekenen we het gemiddelde hiervan. Zo zie je hoe je gemiddeld presteert op acceleratie, remmen, stationair en snelheid, en in welk opzicht er dus nog wat verbetering mogelijk is!

 

Voor alle rapportages geldt dat je ze kunt downloaden als CSV of Excel bestand. Wil je terugzien welke rapportages je in het verleden hebt gemaakt? Kijk dan bij je Rapportage geschiedenis.

 

 

Coming soon

Hoewel het rapportage-aanbod de afgelopen tijd flink uitgebreid is, zijn we nog niet klaar! Binnenkort zijn er nog veel meer mogelijkheden: zo kunnen we alvast verklappen dat er een snelheidsrapportage op de planning staat, waarin je kunt zien in hoeverre er aan de maximum snelheden gehouden is. Maar hierover snel meer!

 

Welke informatie zou jij nog meer willen zien? Laat het ons weten! Misschien dat we hier dan in de toekomst een hele nieuwe rapportage voor zullen ontwikkelen!