Wat zijn de voordelen van een dongel voor jouw ritregistratie?

Publish date: 02/05/2018

4 voordelen van een voertuigvolgsysteem via de OBD poort

 

Het bijhouden van de ritregistratie is voor iedere zakelijke rijder een vervelende maar noodzakelijke taak. Gelukkig zijn er inmiddels een hoop alternatieven voor de omslachtige administratie met pen en papier. Zo bestaan er ingebouwde black boxen, maar is het ook mogelijk om de voertuiglocatie via smartphone GPS te volgen, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Maar wat zijn de specifieke voordelen van een voertuigvolgsysteem op basis van een dongel? Wij lichten de 4 belangrijkste voor je uit!

 

1. Een dongel is altijd actief

Aangezien een dongel ingeplugd is in de OBD-poort van het voertuig zelf, is de GPS verbinding niet afhankelijk is van de smartphone van de berijder. Hierdoor wordt het voertuig altijd gevolgd, ongeacht de omstandigheden. Zolang de auto en de dongel werken, worden alle ritten altijd geregistreerd!

 

2. Geen verbruik van mobiele batterij en data

Waarschijnlijk is het een herkenbaar probleem: zodra de GPS van jouw smartphone geactiveerd is, loopt de batterij binnen no-time leeg. Een dongel loopt op de accu van het voertuig, maar is energiezuinig waardoor deze niet snel leegloopt. Daarnaast hoeft er ook geen connectie gemaakt te worden met mobiel internet, dus hoef je niet onnodig data te verbruiken.

 

3. Accurate metingen

Vergeleken met GPS via andere mobiele apparaten, zijn de metingen via een dongel ontzettend precies. Als voorbeeld: met de ULU dongel wordt er elke seconde een meting gedaan. Hierdoor is de ritregistratie niet alleen 100% betrouwbaar, ook geeft dit jou de mogelijkheid om jouw voertuigen live te volgen. Zo kun je real-time zien waar jouw voertuigen rijden, waardoor jij in kunt spelen op de locatie van jouw berijders en de actuele verkeerssituatie.

 

4. Plug & play

Een black box moet professioneel ingebouwd worden, waardoor het installeren van een voertuigvolgsysteem behoorlijk complex is. Bij een dongel is dit niet nodig: binnen enkele tellen kan je deze zelf in de OBD poort van jouw auto stoppen en kun je er direct gebruik van maken. Dit geeft jou een hoop flexibiliteit. Voor je het weet is jouw gehele wagenpark connected!